Jdi na obsah Jdi na menu
 


sezona 2022: NOVÉ DRESY A 10. PLECH Z JATKA CUPŮ

 NOVÉ DRESY:

10. PLECHÁČ

Jak se ve XXX. sezoně Zoufalci v zářivých dresech prostříleli hned ke dvěma trofejím

Sezona s pořadovým číslem třicet přivála do života SKZ Radlice svěží vítr! Nové dresy a dravé mládí po boku legend, tenhle zářivý týmový mix přinesl 25. června 2022 hned dva poháry z XIV. ročníku Jatka Cupu: velký týmu Zoufalců a menší poprvé z dvanácti účastí SKZ kanonýrovi celého turnaje. Police slávy v Radlicích tak čítá jen z Mutyněvsi už patnáct trofejí. Čtyři velké za celkový triumf, tři stříbrné, tři bronzové a k tomu ještě čtyři pro nejlepšího brankáře 2012, 2013, 2016, 2017 a nově pátá pro nejlepšího střelce 2022.

0-uvod.jpg

SKZ RADLICE 25. ČERVNA 2022. Zleva nahoře: Martin se synem Mikulášem, Míra se synem Filipem, Matyáš, Píza, David S. a Bonda. Uprostřed: David Š., Vítek, Maty, Carlos, Dáňa a Lukáš. Dole: gólman Kuba, Žofka a největší ze Zoufalců Pepa - jediný v retro dresu z první zlaté Mutyňky 2011.

 

Časy na Jatka Cupech se mění. Soupeři, které Zoufalci neúprosně drtili v letech 2011-2017, se ve velkém přesunuli za čáru a jejich místa v tradičních týmech převzalo mládí. Dva roky bez medaile Zoufalce definitivně přesvědčily, že je třeba tým omladit ještě dřív než po oslavě třiceti let klubu 1993-2023.

První oťukávačku, že kombinace čtyřicetiletých (i starších) legend a -náctiletého mládí může fungovat, ukázal Pilich Cup v srpnu 2021, kde si první starty za SKZ připsali Vítek Andráško nebo Matyášové Stehlík a Zan. Ten si dokonce vystřílel hned ve své první radlické sezoně Zlatou kopačku 2021. Všichni tři přijali pozvánku i do Mutyňky 2022, navíc Maty k sobě nalákal i o rok staršího Carlose. V kombinaci se čtyřkou David Šprincl, Martin Šťastný, Bonda Novák a David Stehlík, která má na kontě dohromady neskutečných 291 startů v dresu SKZ Radlice, to vytvořilo vskutku zajímavý mix, který ještě vylepšily známé tváře z předchozích Jatka Cupů Míra Krejčí a Lukáš Mareš.

Zbývalo vyřešit jediné: kdo bude chytat? První volbou pro rok 2022 byl právě jeden z mladé krve Vítek Andráško, který se skvěle ukázal v dresu Zoufalců na Pilich Cupu 2021. Jenže dva týdny před turnajem si potrhal vazy na ruce a účast v brance tím padla. Ale Vítek ukázal velké srdce: s prsty v dlahách do Mutyňky přijel, nastoupil v útoku a místo tlumení míčů do rukavic si připsal premiérový gól za Radlice – tak to ostatně mívali i jiní brankáři minulosti od Majkla po Pízu.

Reprezentanti SKZ Radlice 1993-2022 TADY 

0-pripravy.jpg

Právě Pízovi nezbývalo nic jiného, než kývnout na výzvy spoluhráčů, že se tedy po dvou letech od těžkého zranění ramene z Mutyňky 2020 vrátí do branky on. Ale vykoumal to nakonec jinak, Píza jeden! Když v pátek před turnajem dorazil se svým karavanem do Radlic před chaloupku č. p. 18, vystoupili s ním z auta nejen děti a pes, ale také Kuba Kitler. „To je náš nový brankář na Jatka Cup 2022,“ sdělil Pepovi s Dáňou.

Na radlické chaloupce se nakonec odehrálo mnohem víc nečekaných setkání. Totální průtrž mračen nad celým Českem v noci z pátku 24. června se totiž v Mutyněvsi protáhla i na sobotní ráno a nakonec i dopoledne, a tak museli pořadatelé start XIV. ročníku turnaje přesunout z 10:30 na 14:00. Na pergole se díky tomu v sobotní (po)poledne sešli až na Vítka všichni Zoufalci. Přitom Kuba, Carlos a Lukáš Mareš tam zavítali vůbec poprvé!

10.jpg

Ve 13:30, už jen s lehkým mrholením, se mohla celá kolona vydat směr Mutyněves. Tam už stačilo jen přečíst upravený rozpis, rozdělit si zbrusu nové dresy velikostí M, L, XL, XXL a šlo se na to! 

 

 

PRVNÍ KOLO

SKZ RADLICE – KONDOŘI RATMÍROV 1:2 [1:0]

1..jpg

Jak se oba týmy shodnou po konci turnaje, šlo o nejkvalitnější zápas celého dne. V dějinách SKZ Radlice se jednalo o šestý střet s Kondory. Drtivá většina mačů končila pro Radlice vítězně - a navíc nasměrovávala Zoufalce ke zlatům. Vzpomeňme na velký obrat 5:2 se čtyřgólovým představením bratrů Radima a Martina Šťastných = první zlato 2011. Suverénní představení 4:1 a druhé zlato 2012. Výhru 2:0 a další zlato 2017. Nebo předloňský obrat na 3:2 s hattrickem Míry Krejčího.

1.jpg

Letos to dlouho vypadalo na další výhru, odvážný začátek z obou stran přinesl gólovou odměnu Zoufalcům, když Vítek od pravé lajny obloučkem krásně našel na vápně Matyho, ten posadil kličkou na zadek nejlepšího hráče Ratmírova a Radlice rychle vedly. A vedly dlouho, celý první poločas, půlku druhého.

1-zapas.jpg

Zápas zlomil nešťastný okamžik. Martin Šťastný, který v minulosti nasázel Kondorům pět branek, v pozici, kdy obcházel posledního hráče soupeře a zívala před ním už jen brána, ulehl k zemi tak smolně, že si vyhodil rameno. Radlice to logicky vykolejilo a skvěle rozehraný zápas ztratily. Už vyrovnání bylo pro Ratmírov šťastné a rozhodující trefa v nastavení jim přímo spadla z nebe – míč do vlastní branky po nešťastných odrazech a neodkopech dovezl do branky Míra. Právě ten Míra, který před dvěma roky vstřelil Kondorům tři góly…

Branka: Maty Zan

 

 

Intermezzo

Šťastné a smolné jatkachvilky i roky Martina Šťastného

1-intermezzo.jpgMartin Šťastný je bezesporu legendou SKZ. Nebýt jeho a letitého pevného přátelství s kapitánem Davidem, které dávno přesahuje věci fotbalové, radlický klub by jistě nedýchal takovou silou, nenasbíral tolik pohárů. Ale zatímco David nechyběl na hřišti ani při jednom z dvanácti Jatka Cupů 2011-2022, byť občas hrál a skóroval i s polámanými žebry a zlomeným palcem v kopačce, Martinovo tělo dostává v Mutyňce zabrat ještě víc - a slavné chvíle kvůli tomu střídá s těmi smolnými. Vše zlatem zalité začalo v roce 2011, kdy Martin sám rozhodl o výhrách 1:0 nad Hospřízí i domácí Mutyněvsí, s Ratmírovem a Veselým mixem skóroval hned dvakrát a právě on dotáhl nejen těmito šesti trefami Zoufalce ke zlatu. V roce 2012, kdy ze zlatého týmu zůstal právě jen David s Martinem, to s novou partou dotáhl k triumfu znovu. Střelecky nekompromisní, zdravý, zlatý, šťastný. Jenže pak se vážně zranil – a táhlo se to dlouho, moc dlouho, roky. Martin nemohl startovat v Mutyňce 2013, také ročníku 2014 přihlížel se synkem v náručí jen jako divák. Vrátil se až v roce 2015, ale po další ráně osudu v podobě tragické rodinné události byl jen stínem Martina, jakého známe. Vše se otočilo až po čtyřech letech v roce 2016. Martin se dočkal po čtyřletém prázdnu zase radosti z gólu a Zoufalce nasměroval opět na zlatou vlnu. Rok 2017? Čtvrté zlato SKZ a Martinův vůbec nejlepší Jatka Cup v kariéře. Konečně stoprocentně fit řádil jak utržený ze řetězu. Jedno, kdo stál proti němu, sázel gól za gólem, byl bez diskuze nejlepším útočníkem Mutyňky 2017. Na formu navázal při dalších pohárech pro Radlice 2018 a 2019, kdy hrál jak z partesu. Jenže přišla další vlna smůly. Do Mutyňky 2020 dorazil zas jen jako divák - s výmluvnými berlemi po operaci kolene. Loni konečně zas aktivně, leč turnaj v bolestech nedohrál. No a letos znovu: Mutyňka pro něj skončila v prvním zápase v sanitce…

 

 

DRUHÉ KOLO

SKZ RADLICE – SK JATKA MUTYNĚVES 2:4 [0:3]

2.jpgZápasy s domácími, to na Jatka Cupech bývaly hlavně vypjaté boje, které rozhodoval gól, dva. Vzpomeňme výhru 1:0 a první zlato Radlic 2011, vítězství 2:0 a druhé zlato 2012, smolnou porážku 1:2 ve finále turnaje 2014, kdy Radlice domácí celý zápas drtily, a naopak šťastné vítězství 1:0 a postup přes Mutyňku do finále 2015. Pak se týmy kvůli losu do opačných skupin (2016, 2017, 2018) léta vůbec nepotkaly. Když se tak před třemi roky konečně stalo, přišly gólové hody: kdekdo z hráčů i fanoušků Mutyňky a Radlic si pamatuje přestřelku 2:3 z roku 2019 se dvěma góly Pízy.

2-zapas.jpg

Letos to oba celky ještě o gól posunuly – padlo hned šest branek, nejvíc ze všech osmi setkání obou klubů. První trefu měly tentokrát na noze Radlice, ale „signál gin“ dvojky Carlos – Maty se těsně do branky domácích nedokutálel a z bleskového protiútoku skórovala SK Jatka. Ke konci poločasu podruhé, v jeho nastavení potřetí a z kraje druhé půle počtvrté. Ale Zoufalci to nezabalili. Maty a Vítek bleskově vrátili Radlice do hry a nebylo daleko k tomu, aby se stav změnil dokonce na 3:4, 4:4. Ale i díky legendě v brance Jatek se nestalo…

Branky: Maty Zan a Vítek Andráško

 

 

Intermezzo

O šplhání se ze sklepa

2-intermezzo.jpgJo, Zoufalci to znají od první zlaté Mutyňky 2011. Turnaj se chýlí k večeru, dvě porážky, průběžné páté místo. „Přineste nám černý čaj a rakvičky se šlehačkou,“ laškovali při své mutyněvské premiéře oranžoví reprezentanti SKZ Radlice 2011 s pořadatelkou Martinou Bedrnovou. Uteklo jedenáct let, Zoufalci po deseti letech a roku navrch opět oblékli (ještě více) oranžové dresy, kvůli pozdnímu začátku už tu byl zase skoro podvečer a Radlice po dvou porážkách opět padly až na průběžné páté místo. Ale před jedenácti lety se ze sklepa vyšplhali až k šokujícímu zlatu. Tak nač stahovat trenky, když je konec turnaje ještě daleko, že? Vzhůru, Radlice! Ze sklepa… až… až… k poháru!

 

 

TŘETÍ KOLO

SKZ RADLICE – LESSER SIDE FC 3:0 [1:0]

3-zapas.jpg1:0, 2:0, 3:0 – tři vítězství, tři nuly, tak vypadaly historicky první tři zápasy Zoufalců a růžových šikulů z Prahy. Ti se z mladých otloukánků minulých Mutyněk propracovali až k vítězství na Jatka Cupu 2021, kdy Radlicím poprvé vstřelili gól, pak ještě jeden a poprvé v dějinách je 2:1 porazili. Odveta rok poté však vyznívá od první minuty jasně pro Radlice. Ty pálí šanci za šancí: Maty, David, Vítek, znovu Maty… ve čtvrtině zápasu už se ale Zoufalci po zaváhání obrany prosazují. Kluci v růžovém nestíhají, Radlice totiž na rozdíl od nich rychle střídají a drží zápas díky silné lavičce dál ve vysokém tempu, pro soupeře doslova vražedném.

3.jpg

Druhá půle je tak exhibicí. Krásně se trefuje Míra a tečku za zápasem dělá dokonalé sólo Matyho po levé straně zakončené nečekanou kličkou brankáři Pražanů rovněž doleva až na zadní čáru a přesně po ní lahůdkovým dovezením míče až do prázdné brány. Jasná výhra proti obhájcům zlata z loňska vrací SKZ Radlice do boje o pohár. Ale chce to vyhrát za půlhodinku znovu.

Branky: Maty Zan 2 a Míra Krejčí

 

 

Intermezzo

O tradičním soupeření

SK Hospříz. V Mutyňce letitý soupeř Radlic. A jak ukazuje celková bilance, většinou pamlsek pro SKZ. I když první výhra v roce 2011 se nerodila lehce. Tehdejší špílmachr Hospříze nepřipomínal Cristiana Ronalda jen vzhledem, ale i uměním. Zoufalci však zápas o bytí a nebytí zvládli a celý turnaj i díky výhře 1:0 celý ovládli. Od roku 2014, kdy se Hospříz a Radlice potkaly podruhé, už to chodívalo téměř samo – 6:2, 2:0, 5:0, ve výročním roce 2018 dokonce 6:0 v přímém boji o bronz. Co letos?

3-intermezzo.jpg

 Zápasy SKZ proti Hospřízi:

2011  1:0  Martin Šťastný

2014  6:2  David Šprincl 3, Jarin Škoda, Michal Novák, Bonda Novák

2015  2:0  Michal Novák, Jarin Škoda

2016  5:0  Jarin Škoda 2, Petr Holoubek 2, David Stehlík

2018  6:0  Martin Šťastný, Petr Holoubek, Michal Čech, David Stehlík, David Šprincl, Vráťa Polka

2019  3:0  Bonda Novák, Petr Holoubek, Martin Šťastný

 

 

ČTVRTÉ KOLO

SKZ RADLICE – SK HOSPŘÍZ 6:2 [4:1]

4.jpgUpřímně, hráči Hospříze překvapují. Vědomi si síly soupeře, který proti nim v oranžádách svítí jak zapadající slunce, se šikují do bloku: první, druhý, třetí útok Zoufalců se rozbíjí o modrobílou zeď. A když jeden balon Zoufalcům propadne, letí ve třech vpřed a bez vymýšlení dotlačí míč za záda trestuhodně osamoceného Kuby – 0:1. Naštěstí tenhle okamžik Zoufalce nastartuje a ve zbytku poločasu se síť za gólmanem Hospříze třepetá jak ta při výlovech rybníka Mutyna. 1:1, 2:1, 3:1, 4:1.

4-zapas.jpg

Atmosféra na lavičce Zoufalců je čím dál uvolněnější, Radlicím je jasné, že tentokrát to s pohárem klapne! A nemusí být jen jeden... Maty Zan se dostává po dalších čtyřech zásazích za poločas na čelo tabulky kanonýrů - a spoluhráči na něj sypou přihrávky dál a dál i ve druhém. Mnohdy místo toho, aby sami poslali míč do prázdné brány. Ňáký ten gólík ale přibude i tak, a tak je tu třetí šestka dějin v duelech s Hospřízí. Mohla být i rekordní sedmička, to by ale musel kapitán David v jasné ložence trefit odkrytou bránu. Ale to hlavní – pohár (a ne jeden) – letí do Radlic!

Branky: Maty Zan 5 a David Stehlík

 

 6.jpg

DALŠÍ VÝSLEDKY TURNAJE: Lesser - Hospříz 1:0, Ratmírov – Hospříz, Mutyněves – Hospříz, Ratmírov – Mutyněves, Mutyněves - Lesser 3:2, Ratmírov – Lesser 1:2 PO PENALTÁCH.

 5.jpg

POŘADÍ XIV. JATKA CUPU 2022

 1.     Kondoři Ratmírov

 2.     SK Jatka Mutyněves

3.     SKZ Radlice 

4.     Lesser Side FC

5.     SK Hospříz

 

Individuální ceny na Jatka Cupech 2012-2022:

Nejlepší brankář 2012: Petr „Sněhulák“ Snížek SKZ Radlice

 Nejlepší brankář 2013 Michal „Majkl“ Hofbauer SKZ Radlice

Nejlepší brankář 2016 Richard „Píza“ Vevera SKZ Radlice

Nejlepší brankář 2017 Richard „Píza“ Vevera SKZ Radlice

Nejlepší střelec 2022 Maty „Malý Messi“ Zan SKZ Radlice 

 Střelci SKZ Radlice 1993-2022 ZDE 

 

 

Parta Zoufalců 2022

… očima kapitána

9-ocima-davida.jpg

KUBA KITLER

Velkolepá premiéra výborného brankáře a hlavně skvělého parťáka. Co mohl, to čapal do rukavic, když nebylo zbytí, vyrážel, boxoval, týmu pomáhal hrou nohou. Třetí start za Radlice proti obhájcům zlata Lesser Side pak ozdobil i nulou. Ale hlavně: SKZ pomohl velkou měrou k týmovému poháru. „Když dostanu pozvánku příště, přijedu. I kdybych se měl jen dívat,“ utrousil skromně. Tak to se fakt neboj, Kubo! Takový vpád mezi Zoufalce, to se totiž jen tak nevidí!

 

BONDA NOVÁK

V Mutyňce přidal už svůj 54., 55., 56. a 57. start za SKZ, což z něj dělá třetího nejčastějšího reprezentanta klubu. Pomohlo, že byl letos zdravý a znovu se ukázalo, jak moc týmu loni ublížilo, když musel po zranění odstoupit. Jen gól tentokrát nevstřelil. Když už na něj zívala prázdná brána, hledal místo pohodlného uklizení ještě Matyho. „Pro mě jeden gól nic neřešil, jemu by třeba pomohl k sošce pro nejlepšího střelce,“ vysvětlil. Typický Bonda, vše pro ostatní.

 

DAVID STEHLÍK

V minulosti sváteční střelec gólem v Mutyňce 2022 na rozdíl od Bondy nepohrdnul - ten z posledního zápasu byl jeho třináctým za Radlice. Ještě výš stoupá David S. žebříčkem startů za Sportovní Klub Zoufalců. Po Jatka Cupu 2022 se posunul už na čtvrtou pozici za Davida Š., Martina a Bondu. Navíc si užil hodně emocí, když se na hřišti několikrát potkal bok po boku se svým synem Matyášem. Podobný recept by mohli v budoucnu zvolit i další otcové Zoufalci, že?

 

MATY ZAN

Radlický Messi. Kličkami umotával každého soupeře, mnohé jeho branky braly dech. Ať už posadil na zadek lídra Ratmírova a uklidil balon k tyči. Nebo promíchal domácí SK Jatka. Či pokaždé jinak znemožnil obranu a gólmana Lesseru: jednou nekompromisní ranou, podruhé prokličkováním se až do prázdné brány. Hospříz pak rozesmutnil hned pětkrát. Ano, čtete správně, skóroval proti všem soupeřům a s devíti góly vyhrál sošku nejlepšího střelce. Stejně jako před rokem ve Skrýchově.

 

CARLOS MUNZAR

Ještě v pátek večer o SKZ Radlice nejspíš netušil nic, byl ale ve správném čase na správném místě: s Maty Zanem v hospodě. Ostatně tam už se dočkalo nominací Zoufalců! Začínal v útoku, po dvou zápasech si prohodil posty s Mírou Krejčí a na beku to bylo jeho! Když se pak pozdě večer vracel domů a mazlil se s týmovým s pohárem, nechtěl se loučit s oranžovým dresem. „Těším se na příště! Bolavé koleno mi povolilo výkon na 60 %. Počkejte, až budu schopný hrát na 100 %,“ smál se.

 

MÍRA KREJČÍ

Začínal v obraně, končil v útoku. Tam ukázal, jak konstruktivním hráčem je – jedna dobrá přihrávka střídala ještě lepší a Maty Zan z nich zakončoval a zakončoval. Míra - muž, který dva roky zpátky zařídil vítěznou penaltou 100. výhru v dějinách SKZ Radlice, - se stává neoddělitelnou součástí klubu třetího desetiletí. V Mutyňce 2022 dobře ukončil první a ještě lépe začal druhou desítku svých startů za SKZ. No a dal dva góly: s Ratmírovem se trefil do vlastní, s Lesserem už do té správné sítě…

 

LUKÁŠ MAREŠ

Mutyňka 2017, Zoufalci mají na celý dlouhý turnaj jen pět hráčů do pole – a kapitán David ve stanu pět minut před startem prvního duelu podepisuje s Lukim přestup do SKZ. Střih! O pět let později má Lukáš na kontě 23 startů za Radlice, což z něj činí dvanáctého nevytěžovanějšího hráče historie. No a k tomu několik dalších pohárů z Jatka Cupů, doma svítivý oranžový dres a také premiérovou účast na klubové pergole přímo v Radlicích č. p. 18. Konečně a zaslouženě, Lukáši!

 

VÍTEK ANDRÁŠKO

Poražený, nebo vítěz? Někdy je to relativní, že? Ale asi se shodneme, že pro Vítka platí to druhé! Gólman SKZ z Pilich Cupu 2021 si dva týdny před Mutyňkou potrhal vazy na ruce, na doléčení příliš málo času, účast ale nevzdal. S prsty v dlahách přetáhl přes hlavu dres útočníka a jaký v téhle roli byl! V prvním zápase nádherně našel Matyho a připsal si první gólovou asistenci, ve druhém se rovnou trefil sám. Otázka logicky zní: kam příště s Tebou, Vítku?

 

MATYÁŠ STEHLÍK

Na zmíněném Pilich Cupu 2021 se oťukával, připsal si první dva starty za SKZ. Když o deset měsíců později dorazil 25. června 2022 do Mutyňky, suverénně se přihlásil o dres, dostal ho a odehrál všechna čtyři utkání. Začal smolně, nadvakrát neodkopnutý míč v nastavení s Ratmírovem znamenal gól na 1:2. Končil sebevědomě a jistě: v závěrečném poločase turnaje vytvořil obrannou dvojici se svým tátou a byli spolu tak přesvědčiví!

 

MARTIN ŠŤASTNÝ

Smolař turnaje, pokolikáté už, chjo… S Ratmírovem měl na noze vítězný gól na 2:0. Místo radosti po velké šanci, v pozici, z jaké Martin už v Mutyňce tolikrát v minulosti vítězně zakončil, ostatní Zoufalci s hrůzou sledovali Martinův pád na zem. Byl tak nešťastný, že na Jatka Cup 2022 poprvé jela sanitka a Martin strávil hodiny v jindřichohradecké nemocnici. Vrátil se mezi své, samozřejmě: navzdory fáčům a bolesti v rameni nakonec slavil krásný závěr dne. A neodolal kopnout si do balonu…

 

DAVID ŠPRINCL

Po dvanáctém odehraném Jatka Cupu z dvanácti má na kontě 125 startů za svůj milovaný klub, co k tomu dodat? Dávno překonal oba Urbánky z devadesátek i Erika E-33 z nového století coby nejstarší hráče v mistrovských zápasech. Mutyňku 2022 absolvoval David jako sedmačtyřicetiletý. Jako střelec zůstává ve statistikách šestačtyřicetiletý: 174. gól z krásné nahrávky o třicet let mladšího Matyho nepřidal, odkrytou branku Hospříze minul. Schválně: bude hrát i v padesáti?

7.jpg 

… no a nesmíme zapomenout ani

PÍZA

Do branky nenastouil v roce 2021 a i když už to vypadalo, tak nakonec ani 2022. Ale že by v Mutyňce chyběl? Ani náhodou! Tentokrát na sebe vzal kromě role motivátora i tu videoreportéra. Točil a na WhatsApp rovnou živě ukládal góly SKZ. V Radlicích to samozřejmě táhl od pátečního odpoledne do nedělního podvečera. Musel si přece osahat půdu pro oslavy třiceti let 1993-2023! Gastronomicky budou stát na něm, to je jasný všem Zoufalcům, že?

 

DÁŇA

Kde jsou Zoufalci, tam je ona! Letos konečně ve vlastním tričku. „Všichni ho roky měli, i Pepa, jen já ne. Teď ho mám a budu ho nosit nejen na sobě, ale hlavně ve svém srdci,“ rozplývala se. Její pohostinnosti si užívali Píza a spol. v Radlicích hned tři dny a za rok to bude na třicet let jistě ještě mnohem větší. Vždyť SKZ Radlice, to jsou prostě její kluci!

 

VELKÝ ZOUFALEC PEPA

Nechyběl na žádném z posledních Jatka Cupů, jak by také mohl. To on a jeho Hospoda „U Zoufalce“ za to všechno může. V ní v červenci 1993 vznikl Sportovní Klub Zoufalců. Takže, Velký Pepo, jediný, který jsi v Mutyňce 2022 chodil v původním dresu ze zlaté premiéry 2011, úkol pro Tebe zní: Zůstaň tu s námi ještě dlouho, protože slavit třicet let bez Tebe není dost dobře možné!

9.jpg 

Zlaté kopačky 1993-2022

7 David Šprincl (1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 2000, 2001)

5 Martin Šťastný (1999, 2011, 2017, 2018, 2019)

Fany Vaněk (2002, 2003, 2004), Bonda Novák (2013, 2014, 2017)

Pavlos Urbánek (2008, 2009), Jarin Škoda (2014, 2016), Michal Novák (2015, 2016), Maty Zan (2021, 2022)

 Michal Pešek (1998), Honza Lojka (2006), Zdeněk Kořínek (2010), Petr Holoubek (2012), Míra Krejčí (2020)

8.jpg

Bilance Zoufalců na Jatka Cupech

2011 13:9  → 1. místo

2012   9:2  → 1. místo

2013   8:2  → 2. místo

2014 12:6  → 2. místo

2015   5:3  → 2. místo

2016 14:0  → 1. místo

2017  8:1  → 1. místo

2018  14:4  → 3. místo

2019  10:5  → 3. místo

2020  8:7  4. místo

2021  6:13  6. místo

2022  12:8  → 3. místo

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

SKZ Radlice - to už je Legenda

(Petr Hol., 8. 7. 2022 13:35)

Předně bych chtěl všem Zoufalcům pogratulovat k dalšímu úspěchu v podobě účasti na bedně a zisku poháru! SKZ Radlice si právem zaslouží další sportovní úspěch a Vy – přímí aktéři (samozřejmě včetně fans) turnaje na mutyněvském pažitu 2022 jste ukázali že radlické bojovné srdce je v malém fotbale už legendární! Prostě SKZ jede pořád na 100%, což ostatně potvrzuje i fenomentálně čtivá reportáž našeho kápa, která je harmonií na sportovní čtenářskou duši! A pokud jde o mě, moc mě mrzí, že jsem se, s ohledem na zdravotní komplikace, nemohl dostavit a přidat tak další start v legendárních oranžových barvách SKZ. Každopádně zúčastnit se či "jen" zafandit musí být v příštím jubilejním třicátém roce existence SKZ Radlice pro každého Zoufalce povinností! Tak snad se tam všichni Zoufalci sejdeme a společně ty 30. narozeniny oslavíme!!! Mějte se všichni fajn a užívejte léto plnými doušky! S pozdravem P.H.

SKZ Radlice - to už je Legenda‼️

(Petr Hol., 8. 7. 2022 13:31)

Předně bych chtěl všem Zoufalcům pogratulovat k dalšímu úspěchu v podobě účasti na bedně a zisku poháru

Proč SKZ = Sportovní Klub Zoufalců...?

(Pepa Zoufalec, 4. 7. 2022 13:02)

Dávno... dávno již tomu, kdy jsme se s Dáňou nechali ukecat k zachování hospody v Radlicích. Vypadalo to jako zoufalý pokus, název hospody "U Zoufalce" se ale pojí s praxí hned prvního léta 1993, kdy se často zavíralo až ráno, prostě zoufalá otevírací doba. Sportovní Klub Zoufalců, který se zde v onom létě 1993 zrodil, ani nemohl zvolit jiné jméno asi. Všichni, kteří za těch 29 let za Radlice hráli, rozhodně nebyli zoufalci. Právě naopak! Chlapci, připravte se na příští výroční rok 1993-2023 a já pevně věřím, že světu opět ukážete, kdo je SKZ Radlice! Všem moc děkuji za to, že stále šíříte slávu Radlic... a vlastně i mou, onoho Zoufalce.

Všem Zoufalcům velké díky!

(Dáňa, 3. 7. 2022 12:41)

Kdo by si pomyslel, že SKZ Radlice založený v létě 1993 v hospodě "U Zoufalce" bude hrát i v roce 2022. Já rozhodně ne. Je to něco neskutečného, že se to stále daří. Čí je to zásluha, asi všichni víme. Kapitán David se plně věnuje klubu již 29 roků. Bez skvělých, věrných hráčů by se mu to ale nepodařilo! Všem fotbalovým Zoufalcům velké díky! V klubu jsem od začátku a stále mě to baví. Příprava a ukončení turnaje se odehrává vždy u nás na pergole v Radlicích č. p. 18. Příští rok by to mělo být velkolepé. Třicet let! Pevně věřím, že se vše podaří.

Krása kluci

(E-33, 30. 6. 2022 15:22)

Za rok se bude bilancovat a dáme bago…

Komentář

(Míra Krejčí, 29. 6. 2022 20:28)

Davide, jsi borec, krásná památka a díky za pozvánky

Kam se mnou příště?

(Vítek, 29. 6. 2022 18:21)

Za mě jednoduchá odpověď - malá kopaná je pro Kubu v brance jak dělaná. Brankář sice jsem, ale uznávám, že Kubovi to na tomto malém hřišti lepí lépe a já cítím větší jistotu na noze v útoku (s Matym je to pohádka a myslím, že do dalších let by nám to takto mohlo sedět). Tudíž má odpověď zní - Kuba v bráně, já do útoku.

Bravo, Zoufalci!

(Leštič, 29. 6. 2022 16:14)

Gratuluju k poháru. To vaše nadšení je neskutečný.