Jdi na obsah Jdi na menu
 


sezona 2010 RESTART!

Restart!

…aneb Internacionálové se opět sešli pospolu
...čili Nová éra začíná!
2010-skz-volfirov.jpg
VLASŮ UBYLO, UMĚNÍ ZŮSTALO. Honza, Martin, Radim (nahoře), Michal, Tomáš, David (dole) a čaman Majkl – banda Zoufalců po necelých dvou desetiletích zestárla, ale na fotbalových dovednostech není věk znát. V sezoně číslo 18 se o tom přesvědčí Volfířov.
 
Je tady osmnáctá sezona SKZ Radlice a na jeho dresy se začíná skoro stát fronta. Považte: v pravidelných mačích s táborníky pokračuje mladá černá větev, do jejího středu ale s radostí tu a tam nakukují i legendy z devadesátých let – k výhře 16:1 loni pomáhal Dollymu, Kořkovi a spol. David, letos se Fanymu či Mirímu připojuje z pamětníků starých časů Michal Pešek. Ani to ale zdaleka nestačí. Zahrát si bok po boku zatouží i celá banda Internacionálů, a tak jsou v létě 2010 v permanenci nejen černé, ale také bílé dresy SKZ. A na radlický pažit se znovu sjíždějí Majkl, Honza, Tomáš, David či čerství ženáči Radim a Martin Šťastní. Ale popořadě…
 
Potřiatřicáté s Brňáky
Osmnácté léto otevírá tým kolem bratranců Urbánkových. KŘÍDLOVICKÁ BRNO si vede mnohem lépe než před rokem, kdy se výhra 16:1 zapsala mezi tucet nejvýraznějších střeleckých dostihů v dějinách SKZ.
Tentokrát si musí Radlice hlídat zápas až do úplného konce, šestapadesáté vítězství historie v poměru 7:4 si ale Zdenda a spol. pohlídají. Samotný Kořka se blýskne hattrickem, o další góly se postarají Pavlos a M.+P. Lojkové, kteří tak už ve 33. vzájemném zápase s nejtradičnějším soupeřem SKZ upravují vzájemnou bilanci na 28 vítězství vs. 5 porážek.
 
Po osmi letech půstu přijíždí Volfířov…

2010-skz-volf__ov-(8.-srpna).jpg

Bez jednoho dne přesně dva roky po vítězné benefici z 9/8/2008 se na trávník radlického stánku znovu vracejí Internacionálové. A je to návrat ve velkém stylu. Když Zoufalci hledají soupeře, těžko mohou oslovit jiného než Volfířov. Vždyť od poslední obrovské bitvy, v níž Radlice 18. srpna 2002 zvítězily až díky famóznímu finiši a brankám Honzy a Erika z posledních čtyř minut 3:2, uteklo osm let!
Skladba osmnácté sezony jakoby vypadla té desáté z oka. Výhrou nad Volfířovem se tehdy stará parta chystala na několikaletý odpočinek, žezlo totiž – stejně jako letos dvěma zápasy s Brnem – přebírali mladí. Dvojvládí se teď po osmi letech vrací…
 
… a SKZ střílí 600. gól svých dějin
2010-skz-volfi_ov-8:3-(2:1).jpgV neděli 8. 8. 2010 vybíhá v pět hodin odpoledne ke třináctému derby s Volfířovem sestava Majkl, Tomáš Stuchlík, Radim Šťastný, Honza Vlček, Michal Pešek, Martin Šťastný a David Šprincl. Tři z nich – Radim, Honza a David – pamatují osm let starou bitvu. A hned půltucet Majkl, Tom, Radim, Honza, Martin a David o šest let čerstvější triumf v benefici 2008. Z ní chybějí jen Erik se Šlápim, oba však obléknou dres za rok v Mutyněvsi, pro níž je letošní zápas s Volfířovem veledůležitým prologem. Znamená totiž restart týmu, který už za rok začne do kronik připisovat zlatem vyšívané úspěchy na SK Jatka Cupu.
2010-skz-volfirov---michal-pesek-otaci-z-penalty-na-2-1.jpgTeď je tu ale VOLFÍŘOV – a rozhodně nehodlá hrát roli obětního beránka. Radlice mají víc ze hry, kombinací ale vidíme víc než střel, a tak není divu, že do vedení jdou hosté. Třetina z hodinového zápasu je pryč a na kartonech u smrčků stále svítí 0:1. Pak konečně protrhne střeleckou smůlu Martin Šťastný a ještě do poločasu stíhají Zoufalci otočit na 2:1. Pomáhá jim k tomu penalta, kterou proti vytáhlému Vaškovi suverénně proměňuje Michal Pešek (snímek).
Kombinace Radlic začínají vedle efektu nabírat i na efektivitě, a tak ve druhém poločase zvládají Zoufalci pokořit pošesté v dějinách stovkovou metu. Jubilejní 600. gól Radlic střílí po krásném ťukesu Radim → Honza → Martin kapitán David a Volfířov pomalu rezignuje.
Když sudí píská konec, ukazují kartonky výsledek 8:3 a banda Internacionálů se shoduje, že pauza v prvních letech nového století byla sice dlouhá, ale ne tak, aby vyprchalo jejich umění. „Budeme se scházet každý rok,“ slibují si Internacionálové – aniž ještě tuší, jak skvělý úspěch plnění tohoto slibu už za rok přinese.

2010_skz-volfirov-8:3-aneb-57.-v_hra-v-68.-z_pase.jpg

SKZ RADLICE – VOLFÍŘOV 8:3 (2:1)
V Radlicích 8. srpna 2010, 2 x 30 minut.
Branky: DAVID ŠPRINCL 3, MARTIN ŠŤASTNÝ 2, MICHAL PEŠEK 2, HONZA VLČEK – MICHAL BARTUŠEK, DAVID KOLAŘÍK, VAŠEK NEDOMA.
Sestava SKZ Radlice: 
1 MAJKL - 4 MARTIN, 5 TOMÁŠ, 8 HONZA, 10 DAVID, 13 RADIM, 36 MICHAL.
 
Zakulacená Křídlovická tečka
Oponu za vydařenou sezonou pak dělá opět černý tým mladých Zoufalců, který po prvním turnusu v červenci vyzývá na konci prázdnin i srpnový běh KŘÍDLOVICKÉ BRNO. Tým v typické sestavě kolem Dollyho, Kořky, Mirího a Fanyho doplňuje Michal Pešek a společnými silami vedou poslední zápas léta 2010 k pohodově zakulacenému vítězství 10:4.
Celková bilance klubu SKZ Radlice se po osmnácti sezonách zastavuje na 69 zápasech, z toho 58 vítězných při úctyhodném skóre 614:248. Příští rok má být ale mnohem bohatší: na Zoufalce čeká hned devět duelů a především nádherný zlatý triumf v Mutyněvsi. Ale to už je jiná kapitola…

2010-skz-volfi_ov-8:3-.jpg

Stovkové góly v dějinách SKZ Radlice:
100 David Šprincl v pátém zápase 1994 s Křídlovickou Brno II. [26:4]
200 David Šprincl v prvním utkání 1996 s Křídlovickou Brno I. [12:1]
300 Radim Bryol ve čtvrtém zápase léta 1997 s Volfířovem [15:2]
400 David Šprincl v posledním zápase sezony 1998 ve Volfířově [11:0]
500 Honza Vlček ve druhém utkání léta 2003 s Křídlovickou Brno [9:0]
600 David Šprincl ve druhém zápase sezony 2010 s Volfířovem [8:3]

2010-pokoreno-sest-set.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

A kdepak...

(Hradečák, 11. 7. 2012 16:54)

... byl Sněhulák?

Restart

(Fanynka, 10. 7. 2012 12:57)

Rozjet to znovu byla ta nejlepší věc, jakou jste mohli udělat. Super, kluci - jen tak dál!!