Jdi na obsah Jdi na menu
 


BENEFICE 25 LET

 ČTVRTSTOLETÍ SKZ RADLICE 1993-2018

Jak jsme slavili 25 let

 01.jpg

Byl to víkend, na který se nezapomíná. Osmým pohárem z Mutyněvsi veškerá sláva SKZ RADLICE vlastně jen odstartovala. Pokračovala obří párty, která se táhla sobotním večerem, nocí, nedělním ránem a pak historicky druhou beneficí, v nichž se teprve podruhé za čtvrtstoletí postavily Radlicím ve fotbalovém zápase… Radlice!

 

Radlice 30/6-1/7/2018 Jak krásně podotkl Martin Šťastný, úspěšným tažením jubilejním X. ročníkem JATKA CUPU v Mutyněvsi ČTĚTE TADY dění sezony 2018 zdaleka nekončilo. Naopak: smečka Zoufalců se sjela zpět do Radlic, kde už šéfkuchař Píza ladil své nádobíčko a rozehrál famózní kulinářskou symfonii.

 02.jpg

Úspěšní střelci z Mutyňky Martin či oba Davidové hned roztočili do půllitrů famózního Krakonoše, zatímco Jarin, který vyšel střelecky naprázdno, se potřestal loupáním česneků. A že jich bylo! Píza totiž do Radlic přivezl dodávku opravdu jídlem přetékající a staral se o všechny Zoufalce bez přestání do brzkých ranních nedělních hodin. Nikdo nespěchal, každý se bavil, jedl, pil, slavil, hodnotil, vzpomínal, vyprávěl, dováděl u ping-pongového stolu i jinde.

 03.jpg

Dalšího dne – po prvotřídní a životadárné Pízově česnečce – začali přijíždět další Zoufalci. Proč? Přece proto, aby se hodinu po poledni na legendárním hřišti v lese nad hospodou mohla uskutečnit „Benefice každého věku“. Bylo neskutečné se dívat kolem sebe. Dorazili legendární brankáři Majkl s celou rodinkou, Roman 88,4, příležitost zahrát si po dlouhých letech za SKZ RADLICE neodmítli zakladatelé klubu z roku 1993 Martin Plucar, který se svými syny skvěle postaral o přípravu radlického hřiště, nebo Radim Bryol – ten třeba dorazil na benefici speciálně z Velké Británie. Na každého čekalo nejen pivo na uvítanou a výběr hned ze čtyř sad dresů, ale také kapitánem připravený ČESTNÝ LIST za letitou oddanost klubu Zoufalců, neuvěřitelné výkony v dresu SKZ a pravé radlické Srdce.

 

 

ZÁPAS KE ČTVRTSTOLETÍ SKZ RADLICE

25:25, čekal se jiný výsledek?

 04.jpg

Pro Radlice toho tolik nahráli, tolik vyhráli, a tak není divu, že společně utvořili zahajovací sestavu SKZ RADLICE = TÝMU LEGEND: Radim Bryol, Martin Šťastný, Martin Plucar, David Šprincl, Bonda Novák a Majkl „Čudlý“ Hofbauer.

 05.jpg

Na druhou stranu hřiště se v zahajovací sestavě SKZ RADLICE = TÝMU ZOUFALCŮ postavili (nahoře): Roman Soudek, David Stehlík, Petr Holoubek, Dáňa Šprinclová, Pepa Šprincl, Kuba Bryol.

 06.jpg

Pak už si oba kapitáni Pepa Zoufalec a David podali ruce a velká exhibice mohla začít. Napsala tolik příběhů: Pepa Zoufalec nastoupil za Radlice podruhé v životě a ve svých 73 letech se dočkal hned tří gólů – takhle poslal do brány Majkla ten první. Kronikářka Dáňa, která před lety zachránila zápisy z prvních sezon SKZ včetně dat zápasů, sestav a branek, se dušovala, že fotbal hrát nemůže – a hle, v jednasedmdesáti letech se stala nejstarší střelkyní Radlic: takhle ochotně propustil její první kop za svá záda Majkl. Hodnej kluk. Vždyť kdy v životě se mu naskytne šance dostat v zápase pětadvacet gólů…

 07.jpg

Zápas valí dál a i když Zoufalci v černých dresech brání, co to jde, oranžové Legendy předvádějí jednu akci hezčí než druhou, však v poločase vedou 14:12.

 08.jpg

Hřiště připomíná léto v jeho nejkrásnější podobě: tráva je zelená, na hřišti létají hráči jak Motýle: Legendy jako Bonda v oranžovém, Zoufalci typu Davida Stehlíka v černém, pamětníci minulé benefice z roku 2008 Internacionálové vs. Mladí v bílém…

 09.jpg

Parádně si užívá benefici její scénárista, kapitán David – svému velkému kamarádovi z devadesátek a parťákovi z Rádia 88,4 Vajgar Romanovi, který odchytal mnoho velkých zápasů Radlic v letech 1997-2002, takhle posílá gólový pozdrav ke konci poločasu, počet svých branek za milovaný klub zaokrouhluje na 170.

 11.jpg

Ale o gólech to 1. července 2018 není, mnohem o emocích – a ty největší si užívá právě David: nejenže si na začátku podal kapitánskou ruku se svým skvělým tátou Pepou, v duelu takhle parádně oslavil góly se svým největším parťákem v SKZ z 20. století (oranžovým) Radimem Bryolem, se svým největším parťákem v SKZ z 21. století (bílým) Martinem Šťastným a taky se svým synem (svlečeným) Davidem Šprinclem mladším. Ten si poprvé zahrál  za SKZ RADLICE 6. srpna 2011 v osmi letech a až do 1. července 2018 držel rekord nejmladšího reprezentanta klubu. Prvního červencového se ale všechno změnilo…

 12.jpg

Jak střetnutí postupovalo, dostali se na pažit i další synové a dcery radlických legend, a tak si branky připsali nejen David Šprincl ml., ale taky Mikuláš a Eliáš Šťastní, Štěpán a Jolanka „Bondovci“, Štěpán a Matěj Plucarovi, Majkl i Elizabeta Majklovka – a na úplný konec i poprvé v dějinách nikoliv dvou, ale čtyřnohý vyslanec klubu: fenka Sárí.

No prostě vše dopadlo, jak mělo…

 13.jpg 

BENEFICE 25 LET SKZ RADLICE 1993-2018

Hráno v Radlicích v neděli 1. července 2018 od 13:00

LEGENDY RADLICE - ZOUFALCI RADLICE 25:25 [14:12]

Branky Legend: Radim Bryol 3, Martin Šťastný 3, David Šprincl 3, Bonda Novák 2, Majkl Hofbauer 2, Martin Plucar, Zdenda Kořínek, Erik E-33 Doležel + Kuba Beneš 3, Mikuláš a Eliáš Šťastní oba 2, Štěpán a Jolanka „Bondovci“ Novákovi.

Branky Zoufalců: Pepa „Velký Zoufalec“ 3, Petr Holoubek 3, Štěpán Plucar 3, Dáňa Šprinclová 2, David Stehlík 2, Daniel Holoubek 2, David „Šampi“ Šprincl, Roman Soudek, Kuba Bryol, Daniel Šprincl, Majkl Junior, Matěj Plucar, Jiří Trávníček, Tereza Holoubková, Elizabeta Majklovka + fenka Sarah „Sárí“.

 14.jpg

Pětadvacet let uteklo jako voda, ale mnohé se vůbec nezměnilo, hráči-chlapci dorostli v muže, vychovali děti, ale stále nosí šátky, stále mají rádi fotbal, stále mají rádi svůj klub...

 15.jpg

... mnoho setkání po zápase vzalo za Srdce: viď, Davide a Radime, zakladatelé SKZ RADLICE z července 1993, Eriku, hvězdo slavného léta 1996, o němž si hned několik stránek z ALMANACHU SKZ přečetli i krásné ženy a krásní muži.

 16.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ohlédnutí za čtvrtstoletím

(Dáňa Šprinclová, 12. 7. 2019 15:59)

Velice pozorně jsme si přečetli nejnovější zpracování SKZ Radlice. Velice vtipně napsané, krásně proloženo fotkami. Vzpomínka na zápas 25:25 je stále v živé paměti. A co oslava za hospdou až do rána? Na tu si snad všichni pamatujeme, nebo ne? Davide, díky za to, že to tak hezky a pečlivě připravuješ a to hlavně pro ty, kteří mají již slabší paměť. Myslím si, že si to všichni aktéři rádi přečtou. Stoj to za to. Ještě jednou díky. Mamka.