Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zúčtování!
aneb Vyklepnutý Klepák 2 čili Vendeta jak řemen

2000-skz-radlice---klep_k-11:5-(7:3)....jpg

Čekání skončilo!

Klepák zkrátka musel seknout s výmluvami a 12. VIII. 2000 vyběhl počtvrté k nejvypjatější bitvě, jakou si Radlice dokáží představit. Hodně popichování, typických přezíravých keců hokejových bossů, pokud obavy, tak jedině skryté - ale hlavně: vždycky super fotbal na diváky naprosto obleženém hřišti.

Radlice mají termín pojištěný dlouho dopředu, a tak svůj první zápas léta plánují úmyslně jen dva dny před Klepák. Na rozehrání?

Desátého srpna SKZ hostí VOLFÍŘOV a zprvu to vypadá stejně mizerně jako před rokem: v prvním poločase se trefuje jen Michal, zato soupeř čtyřikrát. Zase jako loni - 1:4. David sice hned v první a druhé minutě druhé půle snižuje na 3:4, jenže Volfířov stále uskakuje. 3:5. David 4:5. 4:6. Michal 5:6. 5:7. Tři čtvrtě duelu fuč a fazóna na Klepák dříme kde? Naštěstí loni si SKZ dokázal, že poslední čtvrthodiny umí, a tenhle fakt potvrzuje i letos. Patnáct minut stačí Radlicím na úplný obrat podle jedovnického receptu z roku 1996: „Tři minuty = gól”. David ve 49. minutě snižuje, Radim Štastný, který odbíhá ze stoperské dvojice na hrot, vyrovnává a David těsně před koncem konečně nasměruje Radlice do vedení 8:7. V poslední minutě se trefuje znovu Radim a v nastavení ještě jednou David - 10:7. Konec. „A tak, jak jsme končili, začneme s hokejistama!” velí Tomáš, kvůli vojně absentující v zápase s Klepákem 1997. O to víc je nabuzený. A pro Erika zárukou, že to v obraně bude tentokrát O.K.

1994-radlice.jpgJenže v úplně ideálním rozpoložení Radlice nejsou. Honza Vlček se dva roky tak těšil a pídil po odvetě, až se na 12. VIII. 2000 nemohl dostavit. Z vítězné sestavy 1996 už kdovíkam zmizel Majkl (to bude fuška, vypátrat ho za osm roků pro oslavy patnácti let!), nemohl ani Vašek - a do brány tak na nejdůležitější zápas čtyřletky půjde úplný nováček Plocíno. Obrana Radim + Tomáš zůstává, David do zálohy taky a Erik do útoku jakbysmet. „Fajn. Zvládneme to!” končí jedenáctého večer bojovnými slovy porada U Zoufalce. 
 
Jaká rána však čeká SKZ ráno v den zápasu. Z Radlic mizí Michal Pešek a klub musí jednat: Martin Štastný nebude připravený na střídání, ale půjde rovnou do základu na hrot k Erikovi. Super rozhodnutí! O těžkém slepování sestavy svědčí fakt, že po všech peripetiích a pološoku z odjezdu Michala přicházejí Zoufalce jistit na lavičku přátelé z řad tradičních soupeřů: Všéťa z Křídlovické a Peťa Stehlík s Bronsonem z Jedovnic. Velká bitva může po třech letech začít!

 

Návrat šestadevadesátého

2000_ilustracka.jpg12. srpna 2000 vybíhají proti hokejistům za SKZ RADLICE tito hrdinové: Plocek - Stuchlík, R. Štastný - Šprincl - M. Štastný, Doležel.

KLEPÁK staví kádr Janků - Soukup, Dlugoš - Klubal - Špiler, Kotalík.

Radlice začínají mnohem opatrněji než před třemi, čtyřmi i pěti lety a po Špilerove brance brzy prohrávají. Nově sestavený  útok SKZ ale rychle nachází společnou řeč a postupem času i zalíbení - Martin 1:1, Eriksson 2:1. Po Kotalíkově pumelici do vinglu se však začíná znovu.

Je třeba ještě přitvrdit: do defenzivy naskakuje Všéťa a okamžitě nabírá oba hroty Klepáku - Kotalíka i Špilera - na vidle. Ve čtrnácté minutě se pak vydává na svůj jediný výlet do vápna hostí: dává na 3:2, tvrdý styl však přitom odnáší zlomenou rukou. Jsi tank, Všéťo!

Radličtí využívají jeho předčasné loučení s arénou ke krátké poradě: „Tomáš, David a Radim pořád zatažení vzadu a jen přihrávky na Erika s Martinem,” zní jasná taktika.

2000-klepaci-a-jejich-znak.jpgFunguje skvěle! Eriksson motá obranu nepolapitelnými kličkami a pět minut mu stačí na čistý hattrick - 6:2. Když pak ve 24. minutě doklepává Erikovo další šnerování vyklepaných beků do prázdné kasy Martin, je tady stav jako vždycky: i v letech 1995, 1996 a 1997 vedl SKZ Radlice 7:2 či 7:3. A jak to dvakrát dopadlo? I proto má Klepák ke skládání zbraní daleko. Dlugoš v poslední minutce poločasu snižuje a Špiler v prvních vteřinách po přestávce zas - 7:4.

A dost! Dozadu se stahuje i Erik, Radlice jistí hokejové nájezdy ve čtyřech a čekají na jednodušší příležitost bodnout definitivně do slabin. Z brejku se to ve 40. minutě daří Martinovi a po sto padesáti sekundách Erikovi - 9:4.

Hokejová kapitulace!

Martin zaokrouhluje na deset a po Kotalíkově kontru dává na konečných 11:5. Na hřiště se dostávají i trpěliví Stehlík s Bronsonem a po boku hrdinů z SKZ, kteří předvedli nejtaktičtější výkon svých dějin, si užívají fantastických ovací.

2000_klepak_ohlasy.jpg

Bitvy s Klepákem:

1995 SKZ - Klepák 7:8 (5:3)

1996 SKZ - Klepák 10:3 (3:0)

1997 SKZ - Klepák 8:9 (7:4)

2000 SKZ - Klepák 11:5 (7:3)

 

A když už vzýváme rok šestadevadesát, tak ať to máme jako přes kopírák. Vzpomínáte? Týden po smetení Klepáku 10:3 a několikadenním střízlivění z oslav tehdy Radlice v rozjetém tempu slavily jízdou 21:1 nad Jedovnickými.

Tak teď sáhly po stejném scénáři: po dalším dvouciferném výprasku hokejistů nalákaly JEDOVNICE na závěrečný mač prázdnin 2000. Těžko říct, co si večer před 16. srpnem domluvili o remíze kapitáni při "zoufalém tahu u Zoufalců”, jak tvrdí ve zprávě Jak to mělo být a nebylo! na přiložené pravé straně oficiálního zápisu o utkání Petr S. Ať už to mělo skončit 0:0, či ne, jedovničtí Jeleni si utnuli šanci sami: malý Bronson dal po čtvrthodině na 0:1.

Až pak přišel onen „ostrý nástup Radlických”, jak píšeš, Peťo Stehlíku! Martin 1:1, David 2:1. Poločas. V nástupu do druhého pak opravdu „hru, hru” Jedovnic a vyrovnání Velkého Bronsona. Radlice to zřejmě nějak rozhodilo a rozhodly se zápas vyhrát 5:2 - či co?

2000-skz-radlice---jedovnice-5:2.jpg

REMÍZA? Zápis vpravo má usvědčit kapitány Radlic Davida a Jedovnic Petra, že se domluvili na remíze. Výsledek? SKZ vyhrál i třetí, poslední zápas famózního léta 2000.

 

Letní sezonu tak SKZ ukončil s bravurní bilancí: Porazil o tři góly Volfířov, stejným rozdílem (sorry, Jeleni, fakt nedopatřením) Jedovnice a o plný půltucet Klepák! "Ten asi jen tak nepřijede,” shodují se Zoufalci na závěrečném srpnovém večírku prázdnin 2000, proměněných ve fantastické oprašování vzpomínek...

 

… a ještě epilog:
Bylo jich víc…

RADLICE 32. XII. 2000 …a bylo moc sněhu a divačky utekly, když jsme vedli, a Radim s Honzou přišli pozdě a byl Silvestr. 

Inu i tak může vypadat zápis o utkání. Neodvolatelně a definitivně poslední duel roku, desetiletí, století a tisíciletí sehrály Radlice na Silvestra 2000/2001 s VOLFÍŘOVEM. Sestavě Roman Soudek - Honza Vlček, Radim Štastný - David Šprincl - David Kolařík, Martin Štastný se postavila početnější horda hostí. A nechte je v prosinci sedět na lavičce... Prohráli jsme 7:9, ač jsme vedli 3:1 v prvním a 4:3 ve druhém poločase.

2000-velci-souperi.jpg

SKZ RADLICE 2000

PLOCEK (Vašek NEDOMA, Roman SOUDEK) - Tomáš STUCHLÍK, Radim ŠTASTNÝ (Honza VLČEK, VŠÉŤA, MACKŮ, ŠINDELÁR, URBÁNEK ml.) - David ŠPRINCL, Erik DOLEŽEL, Martin ŠTASTNÝ (Petr STEHLÍK, BRONSON, Ferry CHVÁTAL, Michal BARTUŠEK, Zdenda KOŘÍNEK)

 

OSMÉ LÉTO A ZIMA
 
SKZ - Volfířov 10:7 (1:4) Šprincl 6, Pešek 2, R. Šťastný 2. Hráno 10. 8. 2000.
SKZ - Klepák 11:5 (7:3) M. Šťastný 5, Doležel 5, Všéťa. Hráno 12. 8. 2000.
SKZ - Jedovnice 5:2 (2:1) M. Šťastný 3, Šprincl, Bartušek. Hráno 16. 8. 2000.
SKZ - Volfířov 7:9  (3:3) Šprincl 4, M. Šťastný, Vlček, Kolařík. Hráno 31. 12. 2000.
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

32. XII. 2000

(Jirka, 9. 7. 2016 22:50)

Ten poslední zápas nepočítejte.

Hrát 32. XII. 2000, to nemůžou brát statistiky vážně.