Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hradišťko 2014

23. 8. 2014

NESKUTEČNÝ ZLATÝ FINIŠ

Jak Radlice v poslední minutě urvaly celkový triumf a odvezli si z Hradišťka starostův pohár

tym-zlatych-zoufalcu.jpg

Zlatá éra je zpět! SKZ Radlice se po loňském stříbrně-bronzovém ústupu vrátil na turnaji v Hradišťku na nejvyšší stupeň. Pohár starosty obce přitom uzmul po neskutečném průběhu dne, kdy už v prvenství Radlic věřil málokdo. Spíš nikdo.
 
Jestli si Zoufalci mysleli, že už nikdy nemohou zažít takový zlatý závěr turnaje jako v Mutyněvsi 2011, kdy byli po čtyřech duelech na ručník, aby v posledních dvou utkáních díky kanonádám vystoupali až ke zlatu, jak se pletli! A v Hradišťku 2014 se spletli i jejich soupeři...
 
pohar-od-starosty.jpgDomácí tým potřeboval v posledním, šestém klání celého turnaje výhru Radlic nad Jihlavou pro obhajobu rok starého prvenství. Jihlavě stačil k vítězství v turnaji bod - nijak jí nepřišlo na mysl, že by mohla prohrát o čtyři branky, čím by se dostal SKZ Radlice před ní. A už vůbec nikoho v malebném areálu u rybníka v Hradišťku nenapadlo, že by snad Zoufalci dokázali zvítězit v posledním zápase o osm branek! Ale přesně to se v sobotu 23. srpna 2014 stalo - a SKZ Radlice vykročil do druhé stovky zápasů své historie tím nejkrásnějším možným způsobem: jednaosmdesátou výhrou dějin, která navíc znamenala zlato a zopakování dva roky starého triumfu z Hradišťka 2012!
 
Co jste předvedli - PÁNI BORCI Z SKZ - v posledním zápase, vzalo všem přítomným dech. A kronika Radlic na to nikdy nezapomene! Zlatý pohár starosty obce 2014 bude patřit v radlické vitríně úspěchů k těm nejzajímavějším.
 
 
Předehra: 5, 4, 3… zato hned dvakrát
Pokud se komplikace turnajů posledních tří let týkaly hlavně skládání mužstva Radlic na ně, pro Hradišťko přišly potíže z jiné strany - od organizátorů: 24 hodin před turnajem byl rozpis připraven pro pět týmů, v páteční odpoledne už jen pro čtyři - a večer, necelých patnáct hodin před výkopem, nepochopitelně stáhl svou účast celek z Hříšice, který loni vybojoval v Hradišťku stříbro. Ale pořadatelé vedení Kubou Papežem si s tím poradili skvěle. Než aby narychlo povolávali tým, jemuž by chyběla kvalita, rozhodli se rozepsat turnaj pro předloňského vítěze z Radlic, loňského z Hradišťka a letos evidentně mnohem silnější Jihlavu dvoukolově. Sobota na hřišti ukázala, jak výborná volba to byla! Diváci shlédli šest zápasů, tedy tři hodiny fotbalu skvělé úrovně a třiatřicet krásných gólů. Systém odvetných střetnutí navíc turnaj zamotal tak, že se do posledních sekund závěrečného utkání hrálo ještě o všechny tři medaile.
 
Čtyři mutyňáci a tři návraty
dalsi-pohar-do-prebohate-sbirky-skz.jpgZoufalci přivezli do Hradišťka téměř totožný celek, jaký se blýskl skvělým fotbalem v červenci v Mutyněvsi: pouze Sněhuláka v brance nahradil Píza a kvůli našlapanému programu nenastoupil Michal Novák. A protože se v létě 2014 ani napodruhé nemohl navléci do radlického dresu Petr Holoubek („zakopal jsem si jen vztekem do krabic, když jsem se dozvěděl, že musím třiadvacátého do práce a i druhý skvělý turnaj léta mi uteče,“ vzkázal kamarádům z SKZ), sáhli Zoufalci do snad bezedné studnice devadesátých let. Vytáhli z ní poctivého člena týmů z přelomu století Davida Kolaříka, střelce hned několika radlických branek z let 1998-2001. A nebyli by to Zoufalci, kdyby do týmu nezlanařili alespoň jednoho nováčka - pro Hradišťko 2014 se jím stal Pízův parťák Peťa Havel. I když, nováček... Loni zkoukl celý turnaj v Hradišťku jako poctivý fanoušek SKZ. Nyní jako jeho platná posila.
 
Pro druhý turnaj léta 2014 tak vyběhla na hradišťský pažit tato radlická sestava: Píza Vevera - Bonda Novák, David Stehlík, David Šprincl, Jarin Škoda a zmíněná dvojka (staro)noviců David Kolařík a Petr Havel.

a-je-nas-.jpg

 
 
1. KOLO...
... a hned překvapení. Domácí tým obhájců zlata má sice s Jihlavou víc ze hry, ale nedává branky. Zato Jihlava ano. Rodí se tak nejen nečekaný, ale na místní poměry i gólově bohatý výsledek. Kdo by teď hodinu před polednem řekl, že to bude časem ještě bohatší? A že se o to zaslouží Zoufalci?
SK Hradišťko - Some Jihlava 2:4 (1:2)
 
 
První mezihra: Píšťalu ne, líbí se mi počítadlo
velky-zoufalec-pepa.jpgDavid I. s Jarinem jsou někde u Telče a Bonda s Davidem II. ještě balí kopačky, když s mobilem u ucha volá z Hradišťka zoufale o pomoc sám Velký Zoufalec Pepa. Oděného do hrdého trička SKZ Radlice se na něj totiž okamžitě po příjezdu v 10:15 vrhají pořadatelé, aby odpískal coby jediný viditelný reprezentant Radlic úvodní duel turnaje mezi Hradišťkem a Jihlavou. Pepovi se moc nechce, naštěstí v 10:30 přece jen není - nepočítaje jeho choť Dáňu a vnuka Štěpána - jediným Zoufalcem v areálu. Je tu už i David Kolařík a jeho návrat do sestavy SKZ po třinácti letech letech začíná s píšťalkou v puse coby arbitrem zahajovacího zápasu SK - Some. Ale že by se Pepa stranil oficialit, to zas prrr! Největšího ze Zoufalců náramně zaujme počítadlo stavu, kterému se pořadatelé věnují jen málo, a tak si právě ve středu hřiště u rybníka najde Pepa svou roli. Diváci mají díky jeho pečlivému hlídkování vždy přehled o stavu. To nejšťastnější počítání si nechá nejslavnější výčepní, jakého kdy měla radlická hospoda „U Zoufalce“, na úplný konec turnaje. Ale nepředbíhejme. Teď jsme na začátku. Před námi je teprve druhé kolo.
 
 
2. KOLO
SKZ RADLICE - SK HRADIŠŤKO 2:1 (0:0)
Je 11:20, když sudí píská do píšťalky a Zoufalci rozehrávají pátý zápas léta 2014. Bude vítězný? Oba celky jsou zvyklé, že v jejich vzájemných střetnutích moc gólů nepadá. Zlato 2012 si vystřílely Radlice po výhře 2:0. Hradišťku rok poté stačila k 1. místu remíza 1:1. I do třetice je to ne snad opatrné, ale z obou stran poctivě odbráněné, takže stav 0:0 v půli nemůže být zas takovým překvapením. Šance ale jsou, to zas jo! Bonda se zkraje páté minuty vydává na velký výlet z obrany až na hrot, gólman Hradišťka vyráží balon rovnou na Davida Kolaříka, ten ale dorážku jen otře o tyč. Domácí se poprvé opřou do míče před radlickou brankou v osmé minutě, ale Píza je pohotový. Vyloženou gólovku spálí Radlice na prahu 11. minuty, kdy Jarin skvěle proplete domácí obranu a předloží Davidu Kolaříkovi tutovku číslo dvě. Navrátilci do sestavy jakoby kopačky povolily nejen stářím (podrážka hlásí žraloka už po pěti minutách na hřišti), ale i nervozitou. Domácí hrozí hlavně z přímých kopů: mezi 9. a 15. minutou první části jim sudí přihraje hned tři. Píza si však staví zeď na milimetry a všichni Zoufalci si své povinnosti při standardkách plní znamenitě.

prvni-zapas--skz---hradistko-2-1.jpg

Do druhé půle vletí domácí jako uragán a hned v první minutě mají na kopačce dva stoprocentní góly, Píza předvádí famózní zákroky. Zoufalci se prvního přímáku dočkají až zkraje druhé patnáctiminutovky a signál mezi Jarinem a Bondou po gólu doslova řve! Nestane se, naštěstí hned za půlminutku podobně sehraná situace ze hry, jen v opačném gardu, zabere: Bonda nachází Jarina a SKZ vede. Hradišťko se hned po rozehrávce vrhne na radlickou polovinu ve čtyřech, a to je chyba. Jarin vypíchne míč poslednímu, v běhu bryskně okoukne situaci za sebou, vyčká na sprintujícího Davida a předloží mu kolem lehce vysunutého gólmana přihrávku, kterou kapitán Radlic nemůže nevyužít - pod padajícím tělem brankáře zvyšuje na 2:0 pro Zoufalce! Jak se ukáže, jde o vítěznou trefu. Hradišťko totiž ze závěrečného tlaku jeden gól vytěží. Dva jako Radlice ale ne. Tři body jsou doma (nebo vlastně venku...?) a Zoufalci si mohou poprvé zvesela plácnout.
Branky: Jarin Škoda, David Šprincl
 
 
3. KOLO
SOME JIHLAVA - SKZ RADLICE 3:1 (2:0)
Hradišťské hodiny ukazují minutu do poledne a rozhodčí z domácí líhně zahajuje druhý duel SKZ na turnaji. Všechna utkání se hrají na 2 x 15 minut s tříminutouvou pauzou, takže dobří počtáři jsou doma: Zoufalcům dopřál rozpis turnaje mezi prvním a druhým střetnutím šest minut „volna“, Jihlavě o půl hodiny víc. Přesto jsou to Radlice, které po úvodních třech ospalých minutách duel dvou zatím stoprocentních mužstev turnaje rozpumpují a fáze mezi 4. a 10. minutou připomíná hru kočky s myší. Víc než vytříbené kombinace Zoufalců mají blíž ke gólovému vyjádření střely: zvlášť ta Jarinova skoro z půlky, jež se nádherně kroutí zpětným obloukem do vinglu, aby za pouhého přihlížení jihlavské obrany i gólmana minula růžek o slabých deset centimetrů. Když pak čisté sólo na brankáře nevyužije David Kolařík, snese se na SKZ logický trest - 0:1. David Kolařík prožívá vůbec smolný zápas. Při rozjezdu další útočné akce je stažen na zem, evidentní faul ale sudí nepíská a jihlavský hříšník posílá získaný míč, na něhož nereaguje obrana ani Píza, čekajíc přímý kop, do sítě. Gól kupodivu platí a Zoufalci tratí 0:2 v poločase.
druhy-zapas--skz---jihlava-1-3.jpg 
Ten druhý patří jasně SKZ. Píza je de facto bez práce, zvlášť posledních deset minut vidí mez a dva stany s fanoušky trvalý kolotoč před jihlavským vápnem. Radlice ale podobně jako v Mutyňce sráží snaha donést míč do branky jak do kuchyňky. Až pak se naštve Bonda, konečně vystřelí zdálky: a šup - 1:2. „Říkám ti to pořád, střílej furt,“ chválí a zároveň fackuje střelce Jarin. A Bonda poslechne - vypálí znovu, gólman se jen otočí... tyč! Tlak Zoufalců ale asi musí skončit zoufale. Jihlava vniká do nulové obrany a jedinou střelu na bránu ve druhém poločase přetavuje ve třetí gól. Tohle teda moc nevyšlo, Radlice.
Branka: Bonda Novák
 
 
Druhá mezihra: mladí, mladší a nejmladší
mladi-fanousci.jpg„Všimli jste si naší novinky, podavačů míčů?“ říká mezi zápasy hrdě pod stanem, jemuž vévodí voňavé klobásky a (konečně!) báječně vychlazené pivo jeden z organizátorů klání o pohár starosty obce Jakub Papež. „Jsou to mladí kluci z Prahy. Vždycky, když dorazí do Hradišťka na chalupy, hned vyběhnou na hřiště a čekají, až přijdeme, aby si s námi mohli kopnout. Na turnaj se samozřejmě děsně těšili,“ vysvětluje Kuba, jak přišel k rychlé rotě podavačů míčů a nejspíš i k budoucím oporám SK Hradišťko. Jakoby to radličtí neznali! Vždyť mnozí poprvé oblékli dres SKZ po boku matadorů aspoň na minutky ještě před desátými narozeninami. Neb, jak Zoufalci za těch dvaadvacet sezon dobře vědí, drápky se musejí zasekávat brzy a srdce v radlickém rytmu nechat roztlouct hned, jak to jde. I proto v Hradišťku Radlicím mohutně fandili, výhry i porážky silně prožívali a s pohárem za první místo nakonec vesele křepčili třeba bratranci David a Štěpán. Ani zdaleka však nebyli nejmladšími Zoufalci. Dvě opory týmu totiž přijeli do Hradišťka i s kočárky: Píza se svou Žofií, která se narodila jen pár hodin po radlickém finále letošního turnaje v Mutyňce, a Bonda se svým Štěpánem II., který přišel na svět pouhé dva týdny před Hradištkem, magického 8. 8.
 
 
 
4. KOLO
Po polovině turnaje to vypadá jasně: Jihlava vévodí průběžné tabulce se šesti body a skóre 7:3. Působí nedostižně a těžko by si teď někdo vsadil, že zbytek dne zakončí s nulou a skóre 2:12... Naopak zatím téměř tragicky vystupující domácí Hradišťko (nula bodů, 3:6) ani ve čtvrtém kole nevypadá, že by se mělo probrat z letargie. Ale v pátém poločase jakoby si konečně vzpomenulo na loňskou zlatou formu, odvetu s Jihlavou otočí a posilněno třemi body se žene plné sebevědomí na SKZ Radlice, které za tři roky vzájemných soubojů ještě nikdy neporazilo (0:2, 1:1, 1:2).
Some Jihlava - SK Hradišťko 1:3 (1:0)
 
 
 
5. KOLO
SK HRADIŠŤKO - SKZ RADLICE 5:1 (0:0)
Kdeže jsou precizní obrany, které zdobily oba celky předloni, loni i letos dopoledne. Čtvrtý vzájemný duel historie šancemi doslova přetéká. Je za námi teprve deset minut a hlavy ze spálených gólovek už mají v dlaních Jarin, všichni tři Davidové i kompletní kvartet domácích. Dokonalou ukázkou neprůstřelnosti budiž akce Davida Stehlíka, který jde ve 12. minutě sám na gólmana, ten míč vyráží, ale shodou okolností zpět k Davidovi. Ten ale dorážku posílá namísto do sítě o devadesát stupňů vedle - do rybníka... Domácí mohou jít vzápětí do vedení po férově přiznané ruce Jarina, přímý kop z hranice vápna ale bravurně zlikviduje Píza. Dokonalou gólovou akci z prvního utkání s Hradišťkem si pak v poslední minutě poločasu zopakují Bonda s Jarinem, leč ten míč do prázdné brány neumístí. „Já to přeběh, to je škoda,“ sype o pouze popel na kopačky Jára Škoda.

treti-zapas--skz---hradistko-1-5.jpg

Definitivně Zoufalci urazí Góloboha v úvodní minutě druhé půle, kdy jdou úplně sami na gólmana Petr s Davidem Kolaříkem, ale jasnou loženku zazdí. Bůžek se nasere, na málo nebezpečnou střelu Hradišťka sešle teč radlické obrany a je to 0:1. Jakoby teď chtěla gólová nebesa, která přihlížela dvaceti minutám šancí za stavu 0:0, vrátit všechno zpět. Najednou v síti končí každá střela. Zbytečný roh a nepohlídaný náběh - 0:2. Radlické nepoučení se ze snahy dovést vše až ke sporáku, rychlý kontr - 0:3. Na létající ručníky je ale času habakuk. Jarin si všímá vysunutého gólmana a jemnou hlavičkou snižuje. Rozpoutá tím tlak SKZ, který bere dech! Radlice se valí do útoku ve čtyřech: tyčka, balon na čáře – leč nic z toho. A pak jeden protiútok, druhý a místo 3:3 ukazuje Pepa na svém počítadle krutých 1:5. „Hoříme na šance, kluci. A brejky řešíme na rozdíl od soupeřů tragicky,“ zlobí se Jarda. „Jsme extrémně efektní, ale děsně neefektivní,“ přidává se Stehloš. „Zato hrajeme za každého stavu. To se mi líbí,“ povzbuzuje Píza. „Tak fajn, kluci. První věc, co říkal Jarin, napravíme. Druhou, co zmínil David, otočíme. No a Pízův postřeh udržíme. Poslední zápas léta! Porveme se o všechno!! Vždyť koukněte, jak jsou ti naši fanoušci smutní,“ uzavírá věcnou debatu po kruté porážce kapitán David.
Branka: Jarin Škoda
 
 
Třetí mezihra: Velké počty a zlatý déšť

pocitame-ve-stanu.jpg

To, jak krutá poslední porážka byla, ukazuje pohled do historie. Za stovku zápasů podlehly Radlice o čtyři góly jen jedinkrát: 20. srpna 1994 Brnu 7:11 - tedy víc než dvacet let zpátky! Horší je, co to udělalo se zlatými ambicemi SKZ nyní v Hradišťku. Jihlava sice ve svém třetím zápase klopýtla, ale pořád má na kontě šest bodů a aktivní skóre 8:6. Domácí vypadali po polovině turnaje na ručník, teď však mají taky šest bodů a skóre ještě lepší - 11:8. Jenže už žádný zápas před sebou. Nutně tak potřebují k obhajobě prvenství pomoc Radlic. „Vlítněte na Jihlavu a poražte ji,“ povzbuzuje celé Hradišťko radlický celek. Jeho situace vypadá „dokonale“ zoufale: tři body ztráty na Hradišťko i Jihlavu a k tomu děsivě pasivní skóre 4:9. Pokud by se chtěly Radlice posunout na stříbro, které jim z Hradišťka jako jediné chybí, musí Jihlavu porazit v odvetě o čtyři góly. Zlaté myšlenky se pak vznáší někde v krajině sci-fi: u vítězství o osm branek! Že by se to mohlo stát, si nemyslí nikdo v areálu, nad nějž se po azurovém dni ženou mraky a zanedlouho spustí z nebe vydatný déšť. Komu z něj naprší zlaté kapky?
 
 
POSLEDNÍ 6. KOLO
SKZ RADLICE - SOME JIHLAVA 9:1 (3:1)
Takže vyhrát během dvou patnáctiminutových poločasů o osm branek? Vypadá to vážně jako čirá fantas-magorie. Vždyť loni dali Zoufalci Jihlavě jeden gól (1:0) a letos v prvním duelu zrovna tak (1:3). Ale třebas Gólový bůžek něco chystá: na trávník se s druhou hodinou odpolední snáší vytrvalý déšť a Radlice v něm v duchu vody melou Jihlavu jak na mlýnském kole. Jarin na Davida - prd - břevno. Hrdý nováček 22. sezony SKZ a další Davidova gólovka. A za chvilku čape nejlepší brankář turnaje i třetí gólovku, tentokrát nejstaršího z Davidů. Vzápětí pálí Bonda, gólmana už překonává, ale balon se otře o tyč ven. Jako další se připojuje do party Jarin a konečně proměňuje. 1:0, zaplať, Zoufalec. Vždyť to mohlo být klidně pět. A jak to tak bývá - první výlet Jihlavy před Pízu - 1:1. Zlaté touhy vypadají beznadějně: vždyť zbývají tři minuty do přestávky a pak jen poslední čtvrthodinka turnaje...

ctvrty-zapas--skz---jihlava-9-1.jpg

Ale právě v tuto nejméně čekanou chvíli se před vydatně povzbuzujícím hloučkem zmoklých radlických fanoušků otevírá nejbláznivějších a dost možná i nejkrásnějších 18 minut fotbalové historie SKZ Radlice. Ťukes až před branku („neřekli jsme si, že se na ně konečně vykašleme?“) zakončuje svou slabší pravačkou Bonda - 2:1. Psychologický zlom pak přináší poslední minuta poločasu. Rychlý protiútok SKZ končí (pokolikáté už?) pod tělem jihlavského čaroděje v brance, míč ale nemá přímo v rukavicích, čehož si všímá radlický kapitán David, vjede do chumlu jak za starých časů dvě desetiletí zpátky, míč v polosedu vyškrábne a pošle zpět na Bondu, který ho nemá problém pověsit ze dvou metrů do sítě - 3:1. „Takhle se bojuje. Skvěle, Dejve! A teď do toho dáme všechno a popereme se,“ burcuje v sobotu evidentně vítězně nabuzený David Stehlík.

stastny-kapitan-po-poslednim-zapase.jpgŠestice Zoufalců, v níž už chybí třetí z Davidů - ten s přídomkem K., se pustí do druhého poločasu s vervou, která protrhává všechny přehrady. Bonda konečně místo vymazlených kombinací střílí - 4:1. Ale ani ťukes si Zoufalci neodpustí a David Stehlík svým premiérovým gólem za SKZ Radlice zvyšuje na 5:1. Do konce zbývá deset minut, Some se sype, Zoufalci se díky čtyřgólovému náskoku posouvají na druhé místo. Domácí Hradiško přestává fandit, neb už se vůbec nebojí, že by ho v tabulce bodově předehnala Jihlava, ale najednou zírá na naskakující skóre Radlic. Bonda 6:1. Jarin 7:1. Obrana soupeře mizí kamsi daleko na Vysočinu, Bonda naplno poslouchá teď už ne jen dobře míněné rady, ale přímo rozkazy Jarina s Davidem. Pálí jednou: strom. Podruhé: rukavice. Potřetí: 8:1.
ukazatel-skore-9-1.jpgChybí slabé dvě minuty do konce turnaje a SKZ už pouze jediná branka na zlatý stupínek. Poslední krok na sebe bere Jarin právě ve chvíli, kdy sudí začíná odpočítávat posledních šedesát sekund. Škoďák míří dokonale - 9:1. Poslední rozehra soupeře, odkop Zoufalců do autu, konec! Vítězem turnaje v Hradišťku se stává SKZ Radlice!! Fotbal umí být tak nevyzpytatelný!!! A tak krásný!!!!
Branky: Bonda Novák 5, Jarin Škoda 3, David Stehlík
 
 

spalir-pro-viteze.jpg

KONEČNÉ POŘADÍ:
1. SKZ RADLICE 13:10 6
2. SK Hradišťko 11:8 6
3. Some Jihlava 9:15 6
Při rovnosti bodů a počtu výher ve vzájemných zápasech rozhodovalo skóre: při stejném rozdílu největší počet vstřelených branek SKZ Radlice

-temer--vsichni-ucastnici.jpg

 
Dohra: 98, 99, 100, 101 a zlatá nit jede dál!
Hradišťko 2014 bylo kromě neuvěřitelného rozuzlení se zlatým koncem pro Radlice svědkem ještě jedné významné události: od sobotního turnaje už Zoufalcům na počítání zápasů nestačí dvě číslice. Potřebují tři. Ano: 23. srpna 2014 po obědě se SKZ Radlice přehoupl v odehraných utkáních do druhé stovky. Na ten stý, který Zoufalce probral k životu, takže hned v tom 101. vzlétli z popela až na zlatý mrak, nebudou vzpomínat zas tak černě. Protože za to, co vzápětí předvedli v prvním zápase druhé stovky, fanoušci i s odstupem nestačí žasnout a říkají: Díky, naši ZOUFALÍ A ZLATÍ SUPERBOJOVNÍCI!

100-zapasu-za-nami.jpg

Na prahu druhé stovky
aneb
10
nejčastějších reprezentantů SKZ 1993-2014
84 zápasů     David Šprincl
39 zápasů     Martin Šťastný
33 zápasů     Radim Šťastný
30 zápasů     Tomáš Stuchlík
25 zápasů     Honza Vlček a Majkl Hofbauer
23 zápasů     Bonda Novák
22 zápasů     Michal Pešek
20 zápasů     Radim Bryol a Zdenda Kořínek
 

zlata-kopacka-2014-se-poprve-deli.jpg

 
Nejlepší trojice střelců 22. sezony
9 gólů Jarin Škoda a Bonda Novák
4 góly David Šprincl
 
 
 
Zlatí hrdinové z Hradišťka 2014
Píza Vevera: V brance téměř bezchybný, přesto téměř ke všem deseti obdrženým gólům sebekritický. A neúnavně povzbuzující spoluhráče.
Hláška zlatého dne: „Kdybych kvůli Davidovým telefonátům během turnaje v Mutyněvsi psychicky nemordoval ženušku, asi by neporodila doteď.“
 
Jarin Škoda: Aby mohl odehrát svůj druhý turnaj za Radlice, strávil společně s Davidem kromě skvělých akcí na hřišti ještě pět hodin v autě. Ale stálo to za to: góly dával zblízka, zdálky, nohou, hlavou a ještě je připravoval spoluhráčům.
Hláška zlatého dne: „Hořeli jsme na šance, ale prohořeli jsme se až ke zlatu.“
 
Bonda Novák: Půl dne zase neposlouchal spoluhráče (jak dobře to s tebou myslí!): hledal přihrávkami - ač božskými - své kamarády. Až když pochopil, že se Bůh vytočil, vzal to na sebe. Všech svých šest gólů, nejvíc ze Zoufalců - nasypal Jihlavě.
Hláška zlatého dne: „Co jsme předvedli v posledním zápase se vážně vidí málokdy.“
 
David Šprincl: I když po skvělém rozjezdu a vítězné brance za tři body proti Hradišťku jeho nálada časem poklesla, vybojovaným míčem pro Bondu na 3:1 s Jihlavou chytl zlatý dech a pobláznil jím i spoluhráče.
Hláška zlatého dne: „Pokud by si někdo vsadil na vítězství Radlic v celém turnaji osmnáct minut před koncem za stavu 1:1 s Jihlavou, dostal by takovej kurz, že vyhraje majlant.“
 
David Stehlík: Zapálenec a skvělej parťák, který byl znát na hřišti i na lavičce. V dalších sezonách musí mít nutně jisté místo v týmu. A nejen proto, že se v osmém zápase za SKZ konečně dočkal i gólu. Zaslouženého na 101 %.
Hláška zlatého dne: „Stý zápas nemůže být jednoduchý.“
 
Petr Havel: Před rokem fanouškem, letos platným členem týmu. A nejen díky vysoké postavě a proužkovaným stulpnám nepřehlédnutelný. Na beku byl tvrdý jak skála a tak, jak postupoval den, také čím dál troufalejší.
Hláška zlatého dne: „Vypadalo to na průšvih a urodil se z toho vážně obří zážitek.“
 
David Kolařík: V dresu Radlic debutoval v patnácti letech v sezoně 1997, ale od roku 2001 byste ho hledali v sestavách marně: vrátil se až jako dvaatřicetiletý rozvážný otec od rodiny. Žel bohu až moc rozvážně řešil i koncovku svých gólových šancí. Ctí ho, že se do nich dostával hodně často.
Hláška zlatého dne: „Nabídku vrátit se po tolika letech do týmu SKZ jsem nemohl odmítnout. Ale když se mi to rozleželo v hlavě, říkal jsem si, jakej jsem vůl. A den mi to dokázal. Po dvou zápasech jsem byl úplně vyřízenej.“
 

zlata-nit-pokracuje.jpg

 
Nejvyšší výhry v dějinách SKZ Radlice:
O dvaadvacet…
1994 SKZ - Brno 26:4
 
O jednadvacet…
1994 SKZ – Anda 22:1
 
O dvacet…
1996 SKZ - Jedovnice 21:1
 
O šestnáct…
1997 SKZ - Jedovnice 18:2
2003 SKZ - Brno 16:0
 
O patnáct…
2009 SKZ - Brno 16:1
 
O třináct…
1997 SKZ - Volfířov 15:2
1997 SKZ - Tayasal 14:1
1997 SKZ - Volfířov 14:1
 
O dvanáct…
1995 SKZ - Anda 14:2
 
O jedenáct…
1994 SKZ - Brno 15:6
2004 SKZ – Brno 13:2
1996 SKZ - Brno 12:1
1998 SKZ - Volfířov 11:0
 
O deset…
1997 SKZ - Volfířov 11:1
 
O devět…
2011 SKZ - Brno 9:0
2003 SKZ - Brno 9:0
 
O osm…
2012 SKZ - Sokolnice 9:1
2014 SKZ - Jihlava 9:1

 

gratulace-od-kuby-papeze.jpg

NA ZOUFALCE! NA ORGANIZÁTORY! „Za to, co jste předvedli v posledním zápase, jste si to zlato zasloužili," vysekl SKZ poklonu Kuba Papež, který místo pilování formy strávil den před turnajem horečným přepisování hned dvou rozpisů zápasů: pro čtyři a pro pět mužstev. Když se mu večer před turnajem odhlásil celek z Hříšice, mohl začít zase znovu. Máte naši poklonu, jak jste si se vším poradili, kluci z Hradišťka!

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gratulace k vítězství!

(Petr H. z SKZ, 9. 9. 2014 23:39)

Omlouvám se, že píši reakci až nyní, ale byl jsem na dovolené a nějak nestíhám. Každopádně vám ještě jednou gratuluji za příkladnou reprezentaci našeho klubu a zjišťuji, že asi bylo lepší, že mi tento rok 2x nevyšlo zúčastnit se boje přímo s vámi na hřišti...
Zrovna včera jsem potkal Sněhuláka, který také nebyl v Hradišťku a říkali jsme si, že musíme secsakramentsky potrénovat (včetně náročné zimní přípravy), abysme se příští rok vůbec dostali do stále náročnější nominace na tyto prestižní turnaje, protože laťka je po letošku "kurevsky" vysoko a obhájit druhé a první místo bude přetěžké!Takže se máme na co těšit...

Rychlejší stovka

(Bobelovka Cup, 27. 8. 2014 14:32)

Ještě, abych nezapomněl. Jak jsem si povšiml, tak Zoufalcům 22 roků trvalo odehrát 100 fotbalových zápasů, což mi vychází v průměru cca 4,5 utkání ročně. Takhle další stovku dosáhnete ve věku druidů. Možná by stálo zauvažovat, zda zvýšit počet startů na turnajích, aby jste další stovku nemuseli slavit až v roce 2036. Zvu vás proto na Bobelovka Cup do Otína, který bude na konci září. Přesný datum bude znám v nejbližších dnech, avšak určitě jím bude sobota.

O úspěchu Zoufalců

(Roman Pišný, 27. 8. 2014 14:23)

Zdravím vás a blahopřeji k vélkému triumfu v Hradišťku. Mrzí mě, že jsem tentokrát nemohl věnovat vašemu úspěchu více mediálního prostoru, neboť je v plném proudu mistrovská sezóna "velkého" fotbalu. Přitom materiál dodávaný Davidem úplně svádí k tomu, aby vítězství SKZ bylo zveřejněno nejméně na dvou stranách i s foto reportáží. Udělal jsem alespoň krátký referát, jenž je na této webové adrese: http://www.ventilator.websnadno.cz/Futsal-FIFA.html Poslal jsem zprávu o úspěchu na mnohé kontakty (Ozvěny JZM, Jihočeský fotbal, Jihočeský sport, web Města JH, JH deník, Týdeník JH, videotext JHTV), ale nemohu zaručit, že ji všude zveřejní.

Článek na webu Ventilator

(David, 27. 8. 2014 14:29)

Turnaj v Hradišťku, který se uskutečnil o předposlední srpnové sobotě, se sice neobešel bez zádrhelů, které vznikly po nečekaném odstoupení Hříšice večer před akcí, ale o to více byl vyrovnaný a do posledních vteřin dramatický. Pořadatelé utvořili dvoukolové klání pro tři zbylé týmy, k vidění tak bylo šest zajímavých duelů, z nichž žádný neměl favorita, o čemž nejlépe vypovídají výsledky, když každý dvakrát prohrál i vyhrál. Nejzajímavější bylo vyvrcholení zmoklého turnaje v posledním utkání, v němž Jihlavě k prvenství stačila remíza. Na její zakolísání čekali obhájci loňské trofeje z Hradišťka, kterým stačilo k výhře jakékoliv vítězství Radlic, tedy nižší než rozdílem 8 gólů. Na hřišti v místní části Dačic se ovšem děly věci, i když to zprvu vůbec nevypadalo, že by se radlickým Zoufalcům mohlo povést vyhrát kýženým rozdílem. Jihlava dokázala vyrovnat na 1:1 a tento nerozhodný stav platil ještě 18 minut před koncem. Avšak toto časové údobí stačilo Radlicím k tomu, aby daly osm gólů a žádný neinkasovaly. Rozhodující branku, která znamenala prvenství pro SKZ, vstřelil 25 vteřin před závěrem Jaroslav Škoda. Radost vítězného celku ze zisku "Poháru starosty Hradišťka" byla obrovská.

ZLATÍ ZOUFALCI

(Tygřice, 26. 8. 2014 21:03)

Když na to vlítnou Zoufalci,
neztrácí při tom legraci.

Psisko na mezi oddechuje,
jeho pán na lajně zas čaruje.

Z tygra ve znaku se stává medvěd,
jihlavský protivník chytá devět!

Devět gólíčků na palci,
zlatí jsou letos ZOUFALCI!

Hradišťko

(Šlápi, 26. 8. 2014 11:54)

Super, super, super. Jste borci :-)

Pánové, kloubouček!

(Zoufalec Martin z SKZ Radlice, 26. 8. 2014 11:23)

Zlatí kamarádi, povedl se vám kousek, který se již nikdy nemusí opakovat! Ačkoliv jsem nemohl být bohužel osobně přítomen tomuto vrcholu sezóny 2014, z článku je cítit, jak náramný turnaj plný zvratů a nečekaného zlatého rozuzlení to musel být. Zkrátka SKZ Radlice je tým, který dokáže vždy spojit partu lidí, kteří dokáží překvapit, ačkoliv situace vypadá více než zoufale. Vypadá to, že se budu muset dát co nejdříve zdravotně do kupy, jelikož se cítím býti ohrožen dotírajícími nenasytnými střelci zoufalců např. v podobě Bondy:-). Těším se na příští rok!

Díky, příslušníci velké rodiny SKZ RADLICE!

(David, 26. 8. 2014 11:09)

Spoluhráči, kamarádi, soupeři, příznivci SKZ! Bylo mi vážně velkým potěšením prožít turnaj takových zvratů, jaký snad může potkat jen Zoufalce z Radlic. Moc děkuji těm, co bojovali na trávníku, všem, co přijeli fandit, ale i těm, co nemohli, ale duchem byli s námi (i o vás se přece ve článku píše...). V neposlední řadě díky vám, kluci z Hradišťka! Turnaj se nesl v opravdu kamarádské atmosféře. O co míň tvrdých střetů a hádek, o to lepší fotbal - to je náš dojem z letošního Hradišťka, na němž jsme se shodli cestou domů s Jarinem a časem i s ostatními z vás. Zírám, že ač jsem článek uložil na web v noci, v půl osmé ráno u něj byly čtyři komentáře. Což ale neznamená, že by to mělo stačit! Budu opravdu moc rád, když sem své dojmy a zdravice připíšete také. Mějte se fajn a krásný zbytek léta!

můj první turnaj

(Štěpán Šprincl, 26. 8. 2014 10:57)

Jel jsem s dědou a babičkou fandit na turnaj strejdovi Davidovi. Poprvé jsem viděl hrát SKZ Radlice, kam jezdím na prázdniny.Fandil jsem se šátkem, který jsem pomáhal babičce vyrábět. Pomáhal jsem nosit míče a také dědovi obsluhovat počítadlo. To mě bavilo. Turnaj se mi moc líbil, měl jsem radost, že jsme vyhráli. Odjel jsem spokojený a příští rok se těším, že mě babička s dědou vezmou zase na fotbal.

deštivá zlatá sobota

(kronikářka Dáňa, 26. 8. 2014 7:18)

A tak to také přesně bylo! My fanoušci jsme se těšili a pečlivě na výpravu do Hradištka připravovali. Když jsem s vnukama připravovala transparenty, tak mě ani ve snu nenapadlo, že budou použity jako dekorace při focení s vítězným pohárem. Jen ti, co byli u toho viděli tu úžasnou sílu, pospolitost, chuť rvát se až do konce, byť ve vytrvalém dešti. Prostě borci z SKZ Radlice jsou vynikající! Z toho mála, co bylo k dispozici, slepit zlatý tým, to dá také fušku. Díky kapitáne, povedlo se Ti to. Moc příjemná sobota.

Hoši děkujem!

(Pepa Zoufalec, 26. 8. 2014 4:47)

Nic jiného se k letošnímu Hradišťku nedá říct. Kdyby mi někdo v 10.30 říkal, co na turnaji se 3 manšafty zažijeme, asi bych si o něm myslel cosi. Bylo to ale neskutečné! Jo a ta reportáž je taky skvěká!

HRADIŠŤKO JE ZASE VAŠE!

(Fany, 26. 8. 2014 0:21)

Já věděla, že když vlítnou na to,
urvou Zoufalci zase ZLATO!

Tohle umí jenom oni,
soupeři jen slzy roní.

Otočí se na pětníku
a pošlou tam devět fíků!

Ač podklouzli maličko,
zas je jejich – HRADIŠŤKO!

Bravo!

(Johny B., 25. 8. 2014 23:36)

Zoufalci, vy jste jedním slovem ORIGOŠ! Takhle obrátit téměř ztracený turnaj až ke zlatu, to snad umíte vážně jen vy! LET´S GO, SKZ!